Forskjellige aspekter av forbrukslån

mai 16, 2020 Default

Forbrukslånet

Lån kommer i mange fasonger. Det finnes lån som kun kan brukes på hus og det finnes lån som kun kan brukes på biler. Med andre ord er det mange lån som er ganske spesielle. De er spesielle fordi de har et område for sin bruk. Om du kjenner til lån så vet du godt at de aller fleste lån har slike begrensninger. Det er veldig få som vil låne ut penger helt uten at de har kontroll over hva du bruker pengene på.

Et forbrukslån er annerledes. Du kan bruke et forbrukslån på akkurat det du vil. Om du vil bruke pengene på det du vil så kan du det. Det er ingen som spør deg om hva du vil bruke pengene på. Pass på at du ikke bruker pengene på dumme ting.

Sikkerhet

Lån og sikkerhet går hånd i hånd. Sikkerhet er noe som er veldig viktig for dem som låner ut penger fordi det gir dem et alternativ til å få pengene tilbake. Ikke alle stoler på deg som betaler. De fleste vil ha noe annet i bakhånd, som et hus eller noe annet. Det beste med forbrukslån er at banken ikke krever sikkerhet, som igjen betyr at det er lettere å få lånet. Nettopp dette er så viktig. Du som bruker av lån trenger minst mulig hindre for å få pengene. Sikkerhet er et slikt hinder og det kan være et stort hinder. Pass på at du ikke bruker mer enn du må og at du får mest mulig ut av dine muligheter.

I den grad du trenger penger er det viktig at du starter med det som er viktigst for deg, enten det er rente, lånebeløp eller en annen form for et lånefinansiert kjøp. Mange tilbyr 0% rente på betaling av bruksgjenstander.

Nominelle renter

Rente er en veldig viktig del av det å ta opp lån. Skal du ta opp et lån vil du bli tvunget til å akseptere en rente som kanskje er mye høyere enn det du selv ønsker. Huslån har vanligvis en ganske hyggelig rente. Andre lån, som ikke er huslån har derimot fort en for høy rente. Den nominelle renten er den renten banken tar for å låne deg penger, uten at banken inkluderer andre kostnader med lånet. Et lån kan ha gebyrer og andre kostnader banken tar hver måned. Dette er ikke inkludert i prosentsatsen for nominelle renter.

Effektive renter

Effektive renter er måten en bank og andre som ser på lån kalkulerer den totale kostnaden med lån. Den effektive renten er i prosent hvor mye du må betale i året for lånet i nominelle renter, månedsgebyrer, oppstartsgebyr og andre ting som banken tar for å få mer ut av din lommebok. Husk på at banken driver en business. Måten banken driver business på er å tjene penger på å låne ut penger.