Loading…

READY TO ROCK?

Click the button below to start exploring our website and learn more about our awesome company
Start exploring

Filmer og finans

Finans er et stort område som rommer mange aktører. Folk som stikker seg frem i industrien får veldig ofte mye oppmerksomhet. Mange liker selvfølgelig denne oppmerksomheten. Det er veldig mye penger i finans, og derfor får også finans som fag veldig mange følgere og beundrere. Deler av denne beundringer kommer frem i filmer. Vi har tatt en titt på forskjellige filmer og serier som dykker inn i finansmiljøet.

Exit

Den norske serien Exit har fått veldig mye omtale for å være en serie som skal ta for seg deler av finansnæringen. Exit handler om en guttegjeng på 4 som har slått seg opp i verden ved å starte sitt egent selskap, jobbet hardt for mange eller muligens til og med arvet pengene. Serien trekker dessverre ikke frem noe spesielt om hvordan etikken er i finans generelt, men heller at moralen i forbindelse med alkohol og tobakk kan være skadelig. Serien ender derfor opp i en slags orgie av eskortepiker, alkohol, tobakk og prostituerte. Gutta har kjøpt seg en leilighet som de bruker til å treffes og hygge seg med de andre gutta uten at havner i retten.

Billions

Den amerikanske serien Billions er en flott serie som ikke har samme fokuset på sex, men heller fokuserer med på det finansielle mulighetene i finans. Historien handler om en aktor som jakter på å vise verden at en kjent investor med penger må stoppes. I alt sammen så får investoren en ny ansatt, hun gjør det så bra at han dropper alt og stikker for å starte sitt egent hedgefund. Det er flere aktører på banen, hvor alle skal ha noe å si i saken.

Wolf of Wall Street

Matthew McConaughey og Leonardo DiCaprio spiller sammen i en forrykende film om Jordan Belfort. Jordan starter et selskap og finner ut hvordan han kan tjene så veldig mye penger. Filmen viser veldig interessante sider av Wall Street og hvordan de som jobber helst vill tjene så mye som mulig på bekostning av andre. Selskapet blir bygget ved å selge veldig billige aksjer og gamle på det etterpå.

Det spennende med filmer om finans er at det ofte finne så store konkrete resultater at du fort kan glemme hvor lite som skal til for å virkelig sette en økonomi under press. Pass derfor på at du er forsiktig med hvordan du setter opp din økonomi.